#  Ata o ano 46 a. C. utilizábase o calendario exipcio. Este, como carecía  de anos bisiestos, acumulara unha diferenza de bastantes días. Xullo  César resolveu parcialmente o problema do calendario exipcio  introducindo un día extra cada 4 anos (anos bisiestos). Para compensar o  deslizamiento do calendario exipcio, ao ano 46 a. C. engadíronselle 2  meses extra, así como 23 días máis en febreiro. Así, o ano 46 a. C. é o  ano máis longo rexistrado, con 455 días?
# Esta mellora tamén producía desprazamento das estacións, aínda que máis  lentamente (máis de 7 días cada 1000 anos). Como fundador, Xullo César  dedicouse un mes a si mesmo, o de xullo, con 31 días. Cando o seu  sobriño Octavio Augusto converteuse en emperador de Roma, tamén se  apropiou dun mes, o de agosto, ao que lle engadiu un día máis,  quitándollo ao mes de febreiro?
#  O emperador romano Calígula nomeou Cónsul de Bitinia ao seu cabalo?
 # Os romanos construíron 85.000 km de camiños e que se tardaba 6 días  desde Londres a Roma ou mesmo que a principios do século XIX?
 # Para a inauguración do Coliseo Romano, cunha capacidade de 50.000  espectadores, o emperador Tito regalou 8.000 animais salvaxes e que os espectáculos duraron moitos días?
 # Non ano 109 d. C. o emperador Traxano pagou 117 días consecutivos de  xogos nos que pereceron máis de 10.000 gladiadores nos distintos  combates?
 # Edificio de maior capacidade era o Circo Máximo cunha capacidade de  150.000 espectadores, nel celebrábanse as carreiras de cabalos tirando de carros?
 # A comida principal dous romanos era a cea e que unha cea de convite  constaba de tres pratos: ou primeiro prato chamábase gustativo  (aperitivo) que se compoñía de: ostras e mexillóns en prebe (salsa),  ameixas e lagostinos, galiña de Guinea con espárragos e de bebida: viño  mesturado con mel (muslum). O segundo prato chamábase prima mesa  (comida principal) que se compoñía de: patés de polo, costelas de  cabrito, cabeza de xabarín, peituga de parrulo asada, parrulos salvaxe  en prebe, lebres e polo en prebe e de bebida: viño, que se tomaba quente  e de terceiro prato que se chamaba segunda mensa (ou sobremesa) e que  se compoñía de: crema de fariña, pastel de Vicentía e de bebida: viño  doce?

 
 

